Koiralähtöiset kurssit ja luennot

Kaikki kurssimme ovat koiralähtöisiä. Etenemme aina koirien ehdoilla ja pyrimme pitämään kursseillamme koirien ja omistajien stressitasot mahdollisimman matalalla.

Näin on mahdollisuus siihen, että myös oppimista tapahtuu. Kurssien ryhmät pidetään pieninä (sisätiloissa max 4 koirakkoa) joten myöskin arat ja pelokkaat koirat ovat tervetulleita mukaan, sillä jokainen koirakko opiskelee omassa aidatussa tilassaan.

Kurssien tavoite on antaa koirakoille apua arjen elämään ja opettaa omistajat tekemään koiran kanssa asioita, jotka tyydyttävät koirien tarpeita. Näin koirat pysyvät tasapainossa ja voivat hyvin. Riski ongelmakäyttäytymiseen pienenee huomattavasti. Kursseillamme koira ja omistaja/omistajat voivat hyvin.

Kurssien hinnat sisältävät yhden koiran mutta ihmisosallistujia voi olla useampia.

Luennoilla pyritään antamaan kuulijoille lisää uusinta tietoa koirien kanssa olemisesta ja elämisestä niin teorian kuin käytännön esimerkkien kautta. Luennoilla yleensä myös käsitellään asiakaiden omien koirien ongelmia ja pyritään antamaan niihin ohjeita mahdollisuuksien mukaan. Luennoilla ei ole mukana koiria ellei muuta ilmoiteta.

Huom!

Kurssille ei voi osallistua, jos koira on kipeä/sairas tai sillä on juoksu.


 

Agility, stressitön

Agility, stressitön

Tutustuminen stressittömään agilityyn-kurssilla koirat saavat rauhassa käydä läpi agilityn esteitä/tunneleita ja muita tehtäviä. Jokainen koirakko harjoittelee omassa rauhassa omalla alueellaan tehtäviä, joten meille saa tulla myös aran koiran kanssa, koska koirat eivät tapaa kurssin aikana toisiaan.

Lue lisää..

Aktivointi ja virikkeistäminen / Aktivering och berikning

Aktivointi ja virikkeistäminen / Aktivering och berikning

Rakkaiden Haukkujen Aktivointi- ja virikkeistämiskurssilla opetellaan erilaisia tapoja tarjota koiralle luontaista tekemistä sekä laitetaan koiran aivonystyrät töihin aktivoinnilla sekä nenätyöskentelyllä. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Kurssikertoja on 6 ja yksi kerta kestää 60 min. Ensimmäinen kerta on luento, jolle koiria ei oteta mukaan. Voit osallistua myös kertaluontoisesti Aktivointi- ja viriketunnille, jossa on koira mukana.

Lue lisää..

Arkitottelevaisuus / Vardagslydnad

Arkitottelevaisuus / Vardagslydnad

Rakkaiden Haukkujen arkitottelevaisuuskurssit on tarkoitettu yli 6 kk vanhoille koirille. Yläikärajaa ei ole. Kursseilla harjoitellaan arjessa tarvittavia perusasioita. Alkeiskurssilla lähdetään liikkeelle suhteen ja luottamuksen luomisesta ja jatketaan arkitottelevaisuusasioilla. Jatkokurssilla syvennetään alkeiskurssilla opittuja asioita ja opitaan lisää uusia asioita auttamaan arjen yhteiselämää. Lisäksi kursseilla käsitellään myös koiran aktivointia.

Lue lisää..

Hajuerottelu

Hajuerottelu

Rakkaiden Haukkujen hajuerottelukurssilla harjoitellaan koiralähtöisesti erilaisten hajujen tunnistamista ja niiden ilmaisua. Kurssilla asiakkaat päättävät, mitä hajuja kukakin haluaa koirilleen opettaa.

Lue lisää..

Jäljestäminen

Jäljestäminen

Tule mukaan oppimaan koiran erinomaisesta hajuaistista ja miten koiralle voidaan tarjota lajinomaista tekemistä, joka tyydyttää sen synnynnäiset tarpeensa. Kurssilla koirat saavat kokeilla jäljestämistä erilaisilla hajuilla. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille, ja etenemme kursin aikana jokaisen koiran omilla ehdoilla.

Lue lisää..

Kantarellikurssit

Kantarellikurssit

Kantarelli-kurssilla opetamme koirastamme apulaisen meille syksyksi sienimetsään. Opetamme koiran tunnistamaan kantarellin (tai vaihtoehtoisesti jonkun muun sienen) hajun ja tavan, jolla sienen löytäminen ilmaistaan. Kurssi on mukavaa yhteistä tekemistä koiran kanssa ja erinomaista hajutyöskentelyä koiralle.

Lue lisää..

Koiran tasapaino & lihashuolto - kurssi

Koiran tasapaino & lihashuolto - kurssi

Koiran tasapaino & lihashuolto kurssi on tarkoitettu kaikille koirakoille kokoon ja ikään katsomatta. Kurssilla tehdään koiran tasapainoa parantavia ja lihaksia vahvistavia harjoituksia, sekä venytysiä. Nämä harjoitukset parantavat myös huomattavasti koirasi keskittymistä :). Käytämme kurssilla tasapainotyynyjä sekä dobo-palloja hyödyksemme.

Lue lisää..

Koiratanssi

Koiratanssi

Koiratanssissa tehdään koiran kanssa erilaisista liikesarjoista ja tempuista koostuvia kokonaisuuksia joita harjoitellaan musiikin kanssa. Harjoittelemme ensin yksittäisiä temppuja ja liikesarjoja jonka jälkeen lähdemme pikkuhiljaa yhdistämään niitä toisiinsa. Tarkoituksena ei ole tähdätä kisoihin vaan parantaa keskinäistä suhdetta ja pitää hauskaa koiran kanssa!

Lue lisää..

Leluja käsityönä

Leluja käsityönä

Tällä kurssilla solmitaan ja punotaan koiralle/kissalle leluja vanhoista trikoovaatteista tai trikookuteesta.

Trikookangasta saat maksutta kurssipaikalta ja voit tuoda itse materiaaleiksi T-paitoja ja muita trikoovaatteita. Jos haluat tehdä leluja valmiista trikookuteesta, sitä voit ostaa kurssipaikasta tai kaupasta. Mukaan omat sakset.

Lue lisää..

Luennot

Luennot

Rakkaiden Haukkujen luennoilla käsitellään ajankohtaisia aiheita, joiden ymmärtäminen parantaa koiran hyvinvointia. On hyvä pysyä mukana ajassa ja seurata uusimpia koiratutkimuksia, ettei juutu vanhakantaisiin ajatuksiin, jotka on jo ajat sitten todettu tutkimuksin vääriksi ja ne myöskin aiheuttavat koirille paljon stressiä ja pelkoja.

Lue lisää..

Nätisti hihnassa

Nätisti hihnassa

Nätisti hihnassa -kurssi on tarkoitettu koirakoille, joilla on haasteita ulkoilussa. Jos sinusta tuntuu, että sinulla on vaikeuksia saada koirasi huomio ulkona ja teidän ulkoilunne on hihna kireällä kulkemista eteenpäin, tämä kurssi on sinulle ja koirallesi.

Lue lisää..

Pallopaimennus

Pallopaimennus

Pallopaimennus on laji, joka sopii kaikille koirille. Pallopaimennuksessa koirat saavat tyydyttää paimennuksen tarvettaan. Pallopaimennuksessa koirat paimentavat jumppapalloja maaliin. Laji on koiralähtöinen eikä aja koiria ylikierroksille. Hinta on koirakohtainen, koko perhe on lämpimästi tervetullut mukaan!

Lue lisää..

Pentukurssi / Valpkurs

Pentukurssi / Valpkurs

Rakkaiden Haukkujen pentukurssit on tarkoitettu 12 vk - 4,5 kk vanhoille pennuille. Kurssit on suunniteltu koiranpennun erityistarpeet huomioon ottaen. Kurssilla opetellaan joka koiranpennun perustaitoja kuten rauhoittumista, sosiaalisia taitoja ja arkitottelevaisuuden alkeita. Kurssi on mukava kokonaisuus leikkiä ja lyhyitä pennulle sopivia harjoituksia.

Lue lisää..

Pentutreffit

Pentutreffit

Pentutreffit on tarkoitettu 12 vko-4,5 kk vanhoille pennuille. Pentutreffeillä pentusi saa leikkiä muiden ikäistensä pentujen kanssa turvallisessa ympäristössä, kouluttajan paikalla ollessa.

Pentutreffien pituus on 30 min. Ilmoittautuessasi pentutreffeille ilmoita koirasi ikä, rotu ja kokemukset muista koirista ilmoittautumislomakkeessa. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-allergiat.

Huomioithan ikärajan pentutreffeille (min. 12 vko-max. 4,5 kk).

Pentutreffejä järjestetään Helsingin ja Ylämyllyn (Joensuun vieressä) koulutustiloissamme.

Lue lisää..

Rähjäämättä hihnassa

Rähjäämättä hihnassa

Rakkaiden Haukkujen Rähjäämättä hihnassa -kurssi on tarkoitettu koirille, jotka räyhäävät hihnassa muille koirille, ihmisille tms. Kurssi koostuu pakollisesta pelkoluennosta (sisältyy hintaan) ja viidestä käytännön harjoitteluosuudesta. Kurssilla harjoitellaan Turid Rugaasin käyttämän siedätysmetodin avulla.

Lue lisää..

Rallytoko

Rallytoko

Rallytoko on hauska laji jossa suoritetaan erilaisista tehtäväkylteistä muodostuvaa rataa. Kursseilla käydään läpi rallytokossa tarvittavia harjoituksia, kylttejä ja tehdään rauhallisesti rataharjoittelua.

Lue lisää..

Temppukurssi

Temppukurssi

Rakkaiden Haukkujen Temppu-kurssilla harjoitellaan koiralähtöisesti erilaisia temppuja koirien kanssa. Temput on valittu niin, että niistä on apua myös arjen elämässä. Kurssi on erinomaista aktivointia sekä hauskaa yhteistä tekemistä koiralle.

Lue lisää..

Rakkaat Haukut - Y-tunnus 1744151-5